Concurs

Primul concurs pe Westeros.ro începe de astăzi, pentru fanii seriei “Saga Cântec de gheață și foc”, scrisă de George R.R. Martin. Bloggeri parteneri: MariusSescu.ro, Chinezu.eu, Tomatacuscufita.com, TVdece.ro, AurasMihai.ro

 

Concursul s-a încheiat, iar câştigătorii sunt următorii:

 

MARELE PREMIU: Georgiana Vladulescu cu articolul Pentru ca merita! - 970 de puncte

LOCUL 1: Madalina Mezaros cu articolul Concurs Game of Thrones - 845 de puncte

LOCUL 2: Rares Cojocaru cu articolul Cantec de Gheata si Foc imi face cu ochiul - 480 de puncte

 

CONCURS PRINCIPAL (pentru bloggeri)

Concursul principal este adresat bloggerilor, se desfăşoară în perioada 3 – 21 Mai şi constă în acumularea de puncte rezolvând următoarele cerinţe (prima cerinţă este obligatorie, restul sunt opţionale):

1. (Obligatoriu)  Am împărţit o imagine în 6 piese (formând astfel un puzzle) pe care le-am “ascuns” în paginile de pe Westeros.ro. Găseşte piesele din puzzle, alcătuieşte parola şi downloadează imaginea. Scrie apoi pe blogul tău un articol în care să adaugi imaginea obţinută și să povestești de ce îţi place “Urzeala Tronurilor” şi de ce dorești să citești colecţia “Saga Cântec de Gheaţă şi Foc”. Nu uita să menționezi că articolul se adresează concursului organizat de editura Nemira pe www.westeros.ro (cu link către acestă pagină).

- postarea articolului pe blogul tău valorează 100 de puncte.

- finalizarea puzzle-ului (găsirea tuturor pieselor) valorează 100 de puncte suplimentare, în momentul când ai postat articolul (care conţine imaginea) pe blogul tău.

Paginile unde am “ascuns” piesele care alcătuiesc imaginea finală sunt următoarele:

1. Ce este Westeros?

2. Cine este George R. R. Martin?

3. Marile case din Westeros.

4. Despre serialul “Urzeala Tronurilor”.

5. Tronul de Fier.

6. Saga “Saga Cântec de Gheaţă şi Foc.

exemplu

Fiecare piesă din puzzle conține un cod format din două caractere după cum urmează:

- prima piesă va avea codul format din numărul “1″ urmat de o literă aleatoare: ex. “1t”

- a doua piesă va avea codul format din numărul “2″ urmat de o literă aleatoare: ex. “2y”

- a treia piesă va avea codul format din numărul “3″ urmat de o literă aleatoare: ex. “3r”

- următoarele trei piese vor avea codurile formate din numerele specifice piesei “4″, “5″, “6″, urmate de caractere aleatoare:     ex. “4i”, “5o”, “6n”

Pentru a obţine imaginea conținând piesele pe care le-ai găsit în paginile de pe Westeros.ro, accesează link-ul de mai jos şi completează câmpurile cu username “concurs” şi parola găsită. Parola este compusă din literele aflate în codurile pieselor din puzzle pe care ai reuşit să le găseşti, în ordine crescătoare (de la 1 la 6): ex. “tyrion”. Este uşor să găseşti toate piesele care formează imaginea finală, nu trebuie decât să cauţi în paginile scrise pe acest site.

Link imagine concurs: http://westeros.ro/poza/imagine-concurs.jpg

Totalul de puncte pentru executarea completă a cerinţei de mai sus este de 200. Nu uita să trimiţi un e-mail către concurs@westeros.ro după ce ai publicat articolul pe blogul tău. (vezi regulamentul de mai jos).

 

2. (Opţional)  Pentru fiecare comentariu primit la articolul publicat pe blogul tău o să primeşti câte 5 puncte/utilizator (indiferent de numărul comentariilor acestuia).

3. (Opţional)  Pentru un post pe Twitter, cu link către articol, o să primeşti 50 de puncte. Poţi să postezi de mai multe ori pentru a atrage atenţia asupra articolul tău, însă doar prima postare va primi cele 50 de puncte.

4. (Opţional)  Dacă răspunzi corect la întrebările zilnice de pe pagina de Facebook “Urzeala Tronurilor” o să primeşti câte 20 de puncte pentru fiecare întrebare, indiferent de poziţia ta în clasamentul răspunsurilor.

5. (Opţional)  Dacă răspunzi corect la întrebările zilnice de pe contul de Twitter (Twitter.com/gheatasifoc) o să primeşti câte 20 de puncte pentru fiecare întrebare, indiferent de poziţia ta în clasamentul răspunsurilor. Nu uita să menţionezi hashtagul #westeros.ro în răspunsul tău, pentru ca noi să putem identifica postarea şi să iţi acordăm punctajul meritat.

6. (Opţional)  Dacă o să completezi corect quiz-urile care vor fi publicate ocazional pe www.westeros.ro o să primeşti câte 20 de puncte pentru fiecare quiz, indiferent de poziţia ta în clasamentul celor care au completat şi ei quiz-ul.

7. (Opţional)  Pentru fiecare comandă de pe Nemira.ro pe care tu o vei face in perioada 3 – 21 Mai, o să primeşti câte 100 de puncte. Trimite un e-mail cu codul comenzii către concurs@westeros.ro ca să beneficiezi de punctajul adițional.

După cum vezi, nu este greu să acumulezi puncte; nu trebuie decât să scrii un articol pe blogul tău, să răspunzi corect la întrebările de pe paginile de facebook şi twitter ale westeros.ro şi să completezi corect quiz-urile de pe www.westeros.ro De asemenea se pot acumula multe puncte dacă reuşeşti să strângi destul de multe comentarii individuale la articolul scris pe blogul tău. Nu uita să citeşti atent regulamentul concursului, pe care îl poţi găsi mai jos.

 

PREMIILE PENTRU BLOGGERII PARTICIPANŢI LA CONCURSUL PRINCIPAL:

-          MARELE PREMIU – O colecţie “Saga Cântec de Gheaţa şi Foc” formată din cele 5 cărți (ediţii hardcover: 1. Urzeala Tronurilor 2. Încleştarea Regilor 3. Iureşul Săbiilor 4. Festinul Ciorilor 5. Dansul Dragonilor) alături de un voucher de reducere 50%, valabil 60 de zile de la data primirii, pentru o singură comandă pe Nemira.ro (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora).

-          Următorii 10 clasaţi (conform punctajului strâns) primesc câte o carte “Urzeala Tronurilor” (format hardcover) alături de câte un voucher de reducere 45%, valabil 30 de zile de la data primirii, pentru o singură comandă pe Nemira.ro (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora).

-          Restul participanţilor la concurs primesc câte un voucher de reducere 40%, valabil 30 de zile de la data primirii, pentru o singură comandă pe Nemira.ro (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora).

 

CONCURSURI SECUNDARE (pentru fanii “Urzeala Tronurilor”):

 

Alături de concursul principal, care se adresează exclusiv bloggerilor, editura Nemira organizează (în perioada 3 – 21 Mai) concursuri pe pagina de Facebook “Urzeala Tronurilor”, pe contul de Twitter “gheatasifoc” şi pe siteul Westeros.ro, după cum urmează:

1.  ÎNTREBAREA ZILNICĂ, la ore anunţate în prealabil, pe pagina de Facebook “Urzeala Tronurilor” şi pe contul de Twitter “gheatasifoc”. Primele 15 răspunsuri corecte vor fi premiate după cum urmează:

- primele 5 (1 – 5) răspunsuri corecte primesc un voucher de reducere 50%, valabil 30 de zile de la data primirii, pentru o singură comandă (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora) doar pe Nemira.ro

- următoarele 5 (6 – 10) răspunsuri corecte primesc un voucher de reducere 45%, valabil 30 de zile de la data primirii, pentru o singură comandă (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora) doar pe Nemira.ro

- următoarele 5 (11 – 15) răspunsuri corecte primesc un voucher de reducere 40%, valabil 30 de zile de la data primirii, pentru o singură comandă (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora) doar pe Nemira.ro

Dacă participi la concursul de pe Twitter, este necesar să foloseşti hashtagul #westeros.ro pentru a intra în concurs.

2.  QUIZ-uri pe siteul Westeros.ro. Primii 15 participanţi care completează un quiz corect vor fi premiaţi în felul următor:

- primii 5 (1 – 5) care au completat quiz-ul corect primesc un voucher de reducere 50%, valabil 30 de zile pentru o singură comandă (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora) doar pe Nemira.ro

- următorii 5 (6 – 10) care au completat quiz-ul corect primesc un voucher de reducere 45%, valabil 30 de zile pentru o singură comandă (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora) doar pe Nemira.ro

- următorii 5 (11 – 15) care au completat quiz-ul corect primesc un voucher de reducere 40%, valabil 30 de zile pentru o singură comandă (indiferent de titlurile alese sau de numărul acestora) doar pe Nemira.ro

 

REGULAMENT CONCURS PRINCIPAL:

- pentru a putea participa la concurs trebuie să ai un blog cu o vechime minimă de 6 luni, pe care să scrii constant.

- bloggerii care vor să participe la concurs trebuie să scrie articolul pe blogul lor în perioada desfăşurării concursului (3 – 21 Mai 2012).

- bloggerii care vor să participe la concurs trebuie să menţioneze în articol că el se adresează concursului organizat de editura Nemira pe Westeros.ro (cu link către această pagină – http://westeros.ro/concurs).

- bloggerii care vor să participe la concurs trebuie să trimită un e-mail la concurs@westeros.ro (după ce au publicat articolul pe blogul lor) în care să precizeze următoarele:

-  numele complet

-  link către articolul publicat pe blogul lor

-  numele pe Facebook şi link către profilul de Facebook

-  link către profilul de Twitter

 

MENŢIUNI:

- reducerile oferite ca premii (în perioada 3 – 21 Mai) nu se cumulează cu nici o altă reducere.

- reducerile se aplică doar la preţul întreg al cărţii şi doar când comanda se face de pe Nemira.ro

- reducerile sunt valabile doar în perioada menţionată.

SAGA CÂNTEC DE GHEAȚĂ ȘI FOC

Seria Fantasy Cântec de Gheaţă şi Foc a fost începută în 1991. Primul volum din ceea ce trebuia să fie doar o trilogie a fost publicat în 1996 iar ultimul apărut în momentul de față, în 2011. Seria conţine până acum cinci volume, fiecare având în jur de 1000 de pagini: Urzeala Tronurilor, Încleştarea Regilor, Iureşul Săbiilor, Festinul Ciorilor şi Dansul Dragonilor. Acestea vor fi urmate de The Winds of Winter (la care Martin lucrează în acest moment) şi A Dream of Spring.

Fiecare volum publicat a devenit rapid un bestseller internaţional (cel de-al patrulea volum a debutat pe lista de bestsellere a The New York Times direct pe primul loc). Seria a fost tradusă în peste douăzeci de limbi şi a fost vândută în peste 15 milioane de exemplare în toată lumea.

Seria este relatată la persoana a treia din perspectiva mai multor personaje (31 până la finalul celui de-al cincelea volum) şi conţine trei fire narative principale, care se împletesc, devenind dependente unul de celălalt.

Primul volum din serie, Urzeala Tronurilor (1996) a câştigat în 1997 premiul Locus şi a fost nominalizat la premiile Nebula şi World Fantasy. Încleştarea Regilor (1998) a câştigat de asemenea premiul Locus şi a fost nominalizat la Nebula în 1999. La fel ca primele două, Iureşul Săbiilor (2000) a câştigat premiul Locus. În plus, a fost nominalizat la premiile Hugo şi Nebula. Cu Festinul Ciorilor (2006), Martin nu a reuşit să câştige niciun premiu, deşi a fost nominalizat la premiile Locus, Hugo şi British Fantasy.